[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true” ajax=”true”]
یخچال
بی شک یخچال را می توان یکی از موثر ترین اختراعات بشری در زندگی انسان های معاصر دانست. از دیرباز نگهداری طولانی مدت مواد غذایی آرزوی دیرین بشر بوده است و در این مسیر از روش های متعددی نظیر نمک سود کردن، خشک کردن، دفن کردن و … بهره برده تا اینکه دکتر جان کوری نخستین یخچال برقی جهان را اختراع کرد که تاکنون میلیون ها دستگاه از این محصول در جهان تولید و عرضه شده است و در نهایت به فرم امروزی یخچال های صنعتی و فریزر ها و سردخانه ها و سایر دستگاه های برودتی رسیده ایم.
طرح اولیه
البته که یخچال امروزی فرم پیشرفته واصلاح شده اختراع دکتر جان کوری است؛ ایشان در سال 1841 میلادی نخستین ماشین یخساز مکانیکی را در آمریکا اختراع و تولید کرد. سپس در سال های بین 1850 تا 1851 میلادی نخستین بستنی ساز در آمریکا اختراع و ثبت شد. برای اطلاعات بیشتر در مورد پیدایش دستگاه های بستنی ساز می توانید این مقاله را دنبال کنید.
6 سال بعد یعنی سال 1857 میلادی مخترعی استرالیایی دستگاه های سردکننده مبتنی بر بخار متراکم را روانه بازار کرد و دو سال بعد در سال 1859 میلادی مخترعی اهل کشور فرانسه نیز در سیستمی پیچیده تر و برعکس دستگاه های متراکم ساز اولیه و با استفاده از گاز آمونیاک که دارای خاصیت انبساط سریع می باشد یخچالی پیچیده تر را عرضه کرد.
اما برای اصلاح و تغییر بعدی می بایست 33 سال زمان صرف می شد تا اینکه در سال 1892 میلادی مصادف با 1271 شمسی یک دانشجوی سوئدی، یخچال های جذبی را اختراع کرد که موفقیتی جهانی بود و توسط شرکت الکترولوس تولید انبود و روانه بازار مصرف شد.
در این سالها نیمی از خانواده های آمریکایی در آغاز قرن بیستم مواد غذایی خود را در یک محفظه سرد نگه می داشتند که البته یخ استفاده شده در اینگونه مخازن خانگی گران بود و این خود مشکلی برای این روش به حساب می آمد.
اولین تولید آمریکایی
در نهایت بین سال های 1905 تا 1908 میلادی بود که باز هم مخترعی فرانسوی ایده جذاب خود برای یخچال های خانگی را بر پایه فرآیندی موسوم به (سولفور دی اکسی) در اداره ثبت اختراعات ثبت کرد و بعد از آن کمپانی جنرال الکتریک در ایالت ایندیانا این یخچال را تولید و عرضه کرد. نخستین یخچال این کمپانی در سال 1911 یعنی مصادف با 1270 شمسی در آمریکا فروخته شد.
البته که قیمت 1000 دلاری آن در 118 سال قبل این کالا را در دسته کالاهای لوکس قرار می داد چرا که در آن زمان قیمت آخرین مدل خودرو آمریکایی 500 دلار بود.
اگر چه جنرال الکتریک نخستین کارخانه یخچال سازی جهان بود و در کشور ما نیز شهرتی بیشمار دارد اما این کارخانه در سال 1915 فقط یک دستگاه تولید و عرضه کرد و در سال 1916 کارخانه هایی نظیر کلویناتور و سرول نیز 2 دستگاه دیگر عرضه کردند و در سال 1920 شمار یخچال ها در آمریکا به 200 دستگاه رسید.
ورود یخچال به ایران
54 سال قبل یعنی سال 1339 شمسی مصادف با 1960 میلادی و 45 سال پس از تولید اولین یخچال در جهان، وزارت صنایع ایران ورود نخستین یخچال به کشورمان را به ثبت رسانید.
4 سال زمان برد تا نخستین خط تولید یخچال در ایران و در بیابان های شرق تهران (خیابان پیروزی خودمان) در 25 فروردین سال 1343 شمسی در کارخانه فیلور راه اندازی و نخستین یخچال های داخلی عرضه گردد.
فیلور نحستین کارخانه ایران
کارخانه فیلور مشتکل از دو کارخانه فیلکوی آمریکا و هوور انگلیس و با نامی ترکیبی از این دو کمپانی با مونتاژ قطعات نخستین یخچال های برقی را روانه بازار تشنه ایران کردند.
از آن سال به بعد کارخانه های لوازم خانگی ایرانی شروع به راه اندازی خط تولید یخچال در کارخانه خود کردند تا اینجا که در حال حاضر بیش از 250 واحد صنعتی تولید یخچال و فریزر در کشور در حال فعالیت هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
ممنون از اطلاعات خوبی که در وبسایتتون منتشر می کنید.
ممنون از همراهی شما دوست عزیز