[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true” ajax=”true”]
سردخانه
از زمانی که بشر برای زندگی ماشینی خود نیازمند نگهداری بلند مدت از مواد غذایی شد یکی از بهترین روش ها سرد کردن مواد غذایی بود. استفاده از سردخانه موجب افزایش عمر نگهداری مواد غذایی و کیفیت محصول در طول زمان می شود.
استفاده از سردخانه ها در هر صنفی موجب افزایش بهره وری و سود دهی آن واحد صنفی می شود. باغداران کافی است محصولات کشاورزی خود را در سردخانه مناسب نگهداری کنند تا ضمن مدیریت عرضه و بهینه سازی آن، سود آوری خود را افزایش دهند. در ادامه به بررسی انواع سردخانه های ثابت و متحرک بر اساس دمای کارکرد می پردازیم.
دسته بندی سردخانه :
برای دسته بندی انواع سردخانه به دو معیار کلی توجه داریم.
انواع سردخانه بر اساس دمای کارکرد
- سردخانه بالای صفر
- سردخانه زیر صفر
- تونل انجماد
- سردخانه دو مرحله ای
انواع سردخانه بر اساس حجم سردخانه
- سردخانه اتاقی
- سردخانه متحرک
- سردخانه کانکسی
- سردخانه صنعتی
آشنایی با انواع سردخانه بر اساس دمای کارکرد
دسته های اصلی سردخانه ها را سردخانه های بالای صفر و زیر صفر تشکیل می دهند که در سردخانه های بالای صفر عمداً میوه و دارو و لبینیات نگهداری شده و برای نگهداری گوشت و مرغ و ماهی از سردخانه های زیر صفر استفاده می شود.
برای برخی مواد غذایی بهره بردار نیاز مند سرد کردن سریع مواد غذایی می باشد که می بایست از تونل انجماد استفاده کنند.
سردخانه های دو مرحله ای نیز سردخانه های هستند که برای نگهداری بستنی استفاده می شوند.
1. سردخانه میوه و لبینات
سردخانه های بالای صفر، سردخانه هایی هستند که مواد غذایی را در دمایی بالاتر از دمای انجماد نگهداری می کنند یعنی دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد دمای کارکرد این سردخانه های می باشد. محصولاتی که در این سردخانه های نگهداری می شوند عبارتند از میوه، سبزی، لبینیات تازه مانند شیر، دوغ وماست و همچنین گوشت تازه می باشند.
2. سردخانه گوشت و مرغ
سردخانه های زیر صفری با رنج دمای کارکرد 0 تا 18- درجه سانتی گراد برای نگهداری مواد غذایی به صورت یخ زده استفاده می شود. معمولا مرغ، ماهی، گوشت و سایر محصولات منجمد شده را در سردخانه های زیر صفری نگهداری می کنند.
3. تونل انجماد
تونل انجماد همانطور که از نام آن مشخص است وظیفه دارد محصول مدنظر را در مدت زمان محدود به دمایی پایین تر از دمان انجماد برساند. دمای کارکرد تونل انجماد 40- درجه سانتیگراد است که می تواند مواد غذایی را به سرعت به دمای 18- درجه سانتیگراد برساند.
4. سردخانه دو مرحله ای
در ترکیبات بستنی از چربی و خامه و گاهی نمک هم استفاده می شود پس برای نگهداری بستنی به دمایی پایین تر از 18- درجه سانتیگراد است تا ضمن حفظ شکل و بافت نرم بستنی، کیفیت بستنی در بهترین حالت خود باشد. پس برای نگهداری بستنی می بایست از سردخانه هایی با کمپرسورهای دو مرحله ای استفاده کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.